Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ανδρική περιποίηση

Σήμερα, δεν είναι πλέον taboo, η ανδρική περιποίηση. Αφορά όλο και περισσότερους και τα ανδρικά καλλυντικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Στη σύγχρονη εποχή, η καθημερινή φροντίδα του προσώπου δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Τώρα και οι άνδρες γνωρίζουν ότι η επιδερμίδα τους φθείρεται και υποφέρει από τους ίδιους παράγοντες που υποφέρει και η γυναικεία επιδερμίδα, όπως ο ήλιος, η περιβαλλοντική ρύπανση, ο κλιματισμός, το στρες και η φυσική φθορά του χρόνου.

Το ανδρικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει ανάγκη τόσο από ένα σωστό ολοκληρωμένο καθαρισμό, όσο και από ειδική φροντίδα μετά το ξύρισμα.

Καθαρισμός

Η έκκριση λιπαρότητας και ιδρώτα είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις 23437789ηλικίες, ιδιαίτερα στην εφηβική και μετεφηβική περίοδο. Ο ελλιπής καθαρισμός μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως γυαλάδα, μαύρα στίγματα και σπυράκια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βοηθά ιδιαίτερα το σχολαστικό πλύσιμο με χλιαρό νερό και με ειδικό προϊόν καθαρισμού, ανάλογα με την περίπτωση, απαραιτήτως κάθε βράδυ ή ακόμα και πρωί εάν δεν ακολουθήσει ξύρισμα. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία, το καθαριστικό πρέπει να είναι λιγότερο ή περισσότερο ήπιο, ώστε να αποσυμφορεί την επιδερμίδα.

Απολέπιση

Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα ακμής, καλό είναι να γίνεται ένα peeling δυο φορές την εβδομάδα. Απλώνοντας ένα ικανό στρώμα scrub στο πρόσωπο και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα προετοιμάζεται ιδανικά για το ξύρισμα.

Ενυδάτωση

Το καθημερινό ξύρισμα μπορεί να ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα. Συχνό αποτέλεσμα μιας ταλαιπωρημένης επιδερμίδας είναι η ξηρότητα και η αφυδάτωση της επιδερμίδας. Οι ενυδατικές φαρμακευτικές κρέμες καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες. Εξασφαλίζουν βαθιά θρεπτική και τονωτική δράση, επιβραδύνοντας ταυτόχρονα τα ορατά σημάδια της γήρανσης και επαναφέροντας την επιδερμίδα στη φυσική ισορροπία της, χάρη στα εξειδικευμένα συστατικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: