Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Kόκορας παστιτσάδα

Υλικά
1 κόκορας(ή κόκορος) ελευθέρας βοσκής(αλανιάρης)
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και 2 – 3 κουτ. επιπλέον
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
από μια πρέζα γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 – 3 κόκκους μπαχάρι/πεπεροντσίνο
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Kαψαλίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τον κόκορα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Αφαιρείτε από την φλούδα του πορτοκαλιού όσο περισσότερο λευκό μπορείτε και την κόβετε σε λεπτές λουρίδες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό φλ. ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κομμάτια του κόκορα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφήνετε λίγο να μαραθεί. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο, ζάχαρη, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας. Ελέγχετε κατά τη διάρκεια του βρασμού για νερό. Όταν ο κόκορας είναι έτοιμος βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε με τις 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρετε το φαγητό πάνω στα ζεστά μακαρόνια και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: